sep

Schimmel in huis is niet alleen storend en lelijk, het is ook slecht voor je gezondheid. Schimmel en hardnekkige vochtplekken ontstaan wanneer het aanwezige vocht in je huis onvoldoende afgevoerd wordt. Hoe pak je schimmelplekken aan? En hoe voorkom je vochtproblemen?

Schimmel verwijderen

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen wanneer je schimmel in je huis te lijf gaat. Zorg voor voldoende ventilatie en/of gebruik een mondmasker. Let erop dat je huid of je ogen niet in aanraking komen met de anti-schimmelproducten.

Ofwel maak je zelf een oplossing op basis van bleekwater, met een deel bleekwater en drie delen water. Je kunt ook een speciale schimmelwreter kopen voor hardnekkige schimmelplekken.

Wrijf het product met een borstel of spons in op de vlek. Een oude tandenborstel is perfect geschikt om je voegen schimmelvrij te maken. Het is best mogelijk dat je dit enkele keren zal moeten herhalen! Laat het product sowieso even inwerken voor je de oppervlakte schoonmaakt met water.

Nooit meer schimmel?

Het volstaat natuurlijk niet om je schimmelplekken aan te pakken en een nieuw laagje verf aan te brengen. Zolang het onderliggende vochtprobleem onbehandeld blijft, zullen de schimmels terugkomen.

Ga daarom op zoek naar de oorzaak van het probleem. Is het louter een kwestie van onvoldoende ventilatie? Een grondige verandering van je gewoontes kan al veel doen. Ventileer en verwarm je ruimtes voldoende. Misschien heb je nood aan een nieuwe ventilatie-installatie? Een mechanisch ventilatiesysteem is eigenlijk onmisbaar in de ‘natte’ ruimtes in je woning.

Diagnose: wat is de oorzaak van het vochtprobleem?

Opgelet: vaak is er nood aan een structurele oplossing voor het vochtprobleem. Een expert van DL Vochtbestrijding stelt (gratis) een diagnose van het vochtprobleem in je woning. Hij onderzoekt de oorzaak van de oppervlakkige schimmelplekken en kan een gerichte oplossing voorstellen. Opstijgend vocht in de muren, een bekende boosdoener, kan bijvoorbeeld verholpen worden met injecties in de muren.