apr

De kelder is de ruimte bij uitstek waar we onze spullen stockeren die we nergens anders kwijt kunnen. Daarnaast gebruiken we de koele ruimte ook als opslagplaats voor allerlei voeding en drank. In het licht daarvan is het uitermate belangrijk dat de kelder droog is. Schimmel is nefast, zeker in een ruimte waar voeding wordt bewaard. Daarom geven we je enkele tips om vochtproblemen in de kelder te voorkomen.

Het grondwater is de boosdoener

Water in de kelder is een van de vaakst voorkomende vochtproblemen waarmee we te maken krijgen. Dat is ook logisch. De druk van het grondwater op de muren en de fundamenten van je woning kan enorm groot zijn. Muren die hier niet tegen bestand zijn, gaan onherroepelijk scheuren en lekken. Het doet er dan helemaal niet toe of je met een oude of recente woning te maken krijgt. Ook nieuwbouwwoningen vallen vaak ten prooi aan natte kelders.

Kelderdichting: de eerste stap

Maar er is wel wat aan te doen. Heb je vochtproblemen in de kelder, dan is een goede kelderdichting het begin van het herstel. Een vereiste daarvoor is wel dat de kelderdichting op een stabiele ondergrond kan worden aangebracht. Vooral bij oude woningen is dat weleens een probleem. Die liggen namelijk op volle grond en zijn dus niet zo stabiel.

Herbekuiping of drainage van de kelder

Heb je te maken met insijpelend vocht, dan is een herbekuiping aan de orde. De kelder krijgt dan een nieuwe veellagige ondergrond in cement waardoor vocht niet langer in de ruimte kan dringen. Ook drainage kan een oplossing zijn voor vochtproblemen in de kelder. Het grondwater wordt dan via een buizensysteem afgevoerd waardoor het niet meer in de kelder terechtkomt.

Welke techniek het best is voor jouw probleem laat je het door professionals beslissen. Eén troost wel: hoe nat je kelder ook is, er is steeds een oplossing voor! Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

Gerelateerde artikels

Vocht in je (wijn)kelder? Laat je wijn niet bederven!

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 9, 2015 - 11:45
Nogal wat mensen bewaren wijn in hun kelder. Terecht, want wijn bewaar je het best in een stille en donkere ruimte met een stabiel binnenklimaat. Maar hoe zit het juist met de vochtigheidsgraad van een wijnkelder? Lees verder en ontdek in welke omstandigheden je je wijncollectie optimaal bewaart.

Hoe belangrijk is een goede kelderisolatie?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 21, 2015 - 11:45
Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Een goede kelderdichting: waar moet ik op letten?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 1, 2015 - 11:45
Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door opstijgend water uit de grond of insijpelend regenwater in de muren. In huizen met een onderbouwde kelder wordt de kelderruimte vaak het eerste slachtoffer. Met een goede kelderdichting kun je het vocht nochtans definitief uit je woning weren. Ontdek hoe het in zijn werk gaat!

Hoe maak je komaf met een vochtige kelder?

Nieuws
Nederlands
woensdag, januari 28, 2015 - 14:15

De kelder is in de meeste huizen niet de meest aangename plek om te vertoeven. Een donkere en vaak vochtige ruimte onder de grond: zo zou je het kunnen samenvatten. Nochtans biedt een kelderruimte best wat mogelijkheden, op voorwaarde dat het er droog is, natuurlijk. En daar wringt het schoentje doorgaans ... Hoe maak je komaf met die vochtige kelder? Daar zijn twee manieren voor.