mei

Op zoek naar een definitieve en betaalbare oplossing tegen vochtproblemen? Dan is een totaalrenovatie een goede keuze. Zo ga je condensatie, schimmelvorming, en vochtige vloeren en muren tegen en krijgt vocht geen kans meer. Ontdek snel alle voordelen van een totaalrenovatie.

Wat houdt een totaalrenovatie in?

Met een totaalrenovatie zijn al je vochtproblemen snel en efficiënt van de baan. Zo’n totaalrenovatie focust op drie grote aspecten voor vochtbestrijding:

  • opstijgend vocht: Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem en kan je muren en vloer ernstig beschadigen. Het metselwerk van je woning ‘zuigt’ het grondwater op en doet het opstijgen. Na een tijdje beschadigt dit de isolatie van je woning, wat je energiefactuur de hoogte injaagt. Bovendien tast dit de stabiliteit van je woning aan en brengt het ook gezondheidsproblemen met zich mee.
  • gevelrenovatie: Vochtige muren kunnen daarnaast ook het gevolg zijn van een slechte isolatie van je gevel. In dat geval is een gevelrenovatie aan de orde. Het gevolg? Je vochtproblemen zijn opgelost én je energiefactuur daalt omdat je gevel nu optimaal geïsoleerd is.
  • kelderdichting: Ook de isolatie van je kelderdichting moet in orde zijn. Anders kan dit waterschade aanrichten door de hoge druk van het grondwater op de muurdelen die zich onder de grond bevinden.

De voordelen van een totaalrenovatie

Een totaalrenovatie zorgt ervoor dat al je vochtproblemen verleden tijd zijn. Door de gevelrenovatie en behandeling van het opstijgende vocht is je woning weer optimaal geïsoleerd. Dit heeft als gevolg dat je energiekosten dalen. Zo kun je zelfs tot meer dan 30% besparen op je energiefactuur. De behandeling van opstijgend vocht zorgt er daarnaast voor dat je woning weer stabiel is en het risico op schimmelvorming verdwijnt. Met de juiste vochtbestrijding en kelderdichting wordt ook vocht uit je kelder gebannen. Zo wordt zelfs de meest natte en vochtige kelder weer een leefbare ruimte.

Conclusie? Deze langetermijnoplossing zorgt ervoor dat vocht volledig verdwijnt en je woning in waarde stijgt. Doe hierbij wel een beroep op professionals, zoals DL Vochtbestrijding. Wij bieden je bovendien een garantie van 30 jaar op je totaalrenovatie. Overtuigd van de voordelen van een totaalrenovatie? Neem dan contact op en vraag je gratis offerte aan.

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Vochtproblemen na renovatiewerken: wie is verantwoordelijk?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 22, 2015 - 11:45
Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.