Dakisolatie, nu ook mogelijk bij DL Vochtbestrijding

Laat uw dak isoleren met DL Dakisolatie

Sinds 2014 is DL groep uitgebreid met DL Dakisolatie: uw partner in dakisolatie met of zonder onderdak! Zo bieden wij aan onze klanten een totaal pakket aan: 1 aanspreek punt voor alles dat te maken heeft met woning en gevel/dak renovatie en isolatie. Bovendien zijn wij reeds 12 jaar de nr. 1 specialist in totaal oplossingen voor vochtproblematiek! 

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen is dit de belangrijkste stap naar een lagere energiefactuur. Een isolatiedikte van 15 cm wordt warm aanbevolen. Meer is uiteraard ook goed! Vanaf 1/1/2015 treedt de Vlaamse dakisolatienorm in werking. Wacht dan ook niet langer om te isoleren, nu kan u nog gebruik maken van de premies!

WAAROM ISOLEREN?

Een goede isolatie heeft tal van voordelen:

  • U verliest minder warmte via muren, daken en vloeren
  • U krijgt een hoger comfortniveau in de woning
  • U bespaart op de energiekosten voor de hele levensduur van de woning
  • U handelt milieuverantwoord: je zal immers minder energie verbruiken voor de verwarming
  • U vermijdt oppervlaktecondensatie
  • U vermindert CO2-uitstoot en zorgt bijgevolg voor minder luchtverontreiniging

Vergeet ondanks deze voordelen echter niet dat goed isoleren wettelijk verplicht is! Bij nieuwbouwprojecten en grote renovaties verplicht de Energieprestatie- en Binnenklimaatregelgeving ons al om energiezuiniger te wonen. De gemiddelde dikte van dakisolatie is de laatste jaren dan ook gestegen van 11 naar 15 cm. Het marktaandeel van condensatieketels neemt gestaag toe, en ruim 80% van de Vlamingen kiest bij renovatie meteen voor hoog rendement glas

Veel bestaande woningen echter zijn tot nu toe door de mazen van het energienet geglipt. Anno 2009 heeft in Vlaanderen 12% geen dakisolatie, 8% heeft nergens dubbel glas, en 40% van de aardgasketels en 70% van de mazoutketels hebben een slecht rendement. Het zijn precies deze 

Een lager energieprestatiecertificaat (EPC)? Het kan met Dakisolatie van DL Vochtbestrijding

woningen die de Vlaamse overheid wil aanpakken. Met haar Energie renovatieprogramma 2020 wil ze u en mij overtuigen van de dringende noodzaak van dakisolatie, hoog rendement beglazing en een condensatieketel. Zo zal in het jaar 2020 hopelijk geen enkele woning, ook geen huurwoning, nog energieverslindend zijn.

WILT U OOK EEN LAGER ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT?

Een energiezuinige woning vermindert uw energieverbruik en ook de CO2-uitstoot. Daarnaast verbetert het energieprestatiecertificaat, en stijgt bijgevolg de waarde van uw woning. Als u investeert in energiebesparing, wordt u beloond met heel wat premies en een belastingvermindering. Zo is uw investering meestal al op enkele jaren terugverdiend. Ook als u al een dagje ouder bent, loont het beslist nog de moeite om energiebesparende werken te laten uitvoeren. U bespaart achteraf niet alleen veel geld aan verwarmingskosten, u verhoogt ook uw wooncomfort.

Wenst u meer informatie over dakisolatie of een afspraak met een van onze experts? Vraag dan zeker een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe DL Vochtbestrijding uw energiefactuur kan doen laten zakken.